Kristendom i billeder

Spændende besøg i Sæby Kirke. Kan kun ønskes om mandagen.

• 2 timer
  • Strandgade

Kom på en hyggelig, guidet tur i Sæby Kirke, hvor det er billedernes historie, som er i fokus. Hør beskrivelse på YouTube: https://youtu.be/9pw5bFiHaM4 Sæby kirke indeholder en rigdom af fortællende kalkmalerier med scener fra det nye testamente, Jomfru Marias historie, dagligliv, skabelsen og syndefaldet, kirkelige handlinger, bøn og aflad, Jesu barndomshistorie, Kristi lidelse, død og opstandelse og dommedag. Man kan sige, at kalkmalerierne var datidens tegneserier. Nu kan du komme på kirkebesøg og få lov til at opleve en spændende fortælling om myterne bag disse malerier. Vi er så heldige at have fået kontakt til en kvinde, som er garvet i at fortælle maleriernes historier på en levende og interessant måde. Joan har uddannelse som guide og er gennem tiden blevet beskrevet som en meget levende og gribende fortæller i både aviser og anbefalinger. Igennem 17 år har hun haft sit virke som guide - og mange tilhørere er gået derfra med en berigende oplevelse. Desuden er Joan med sine pædagogiske erfaringer yderst kompetent i sin formidling til børn i alle aldre og god til at hive selv de højtplacerede malerier ned i øjenhøjde. Joan har desuden interessante fortællinger om alt fra Stygge Krumpen, døbefonten til historien bag et mystisk motiv, malet af Sæbykunsteren Grethe Hvass. Kirkens billeder kommer her til live på en ny og interessant måde. Efter fortællingerne vil konsulenten give eleverne små opgaver om malerierne, mens vi befinder os i/ved kirken. Desuden tilbydes undervisningsforslag til, hvordan man kan gå hjem og arbejde videre med emnet - bl.a. fremstilling af egne ”kalkmalerier”. Besøget udbydes hver mandag.

• Sæby Kirke, Strandgade, Sæby, Danmark